• Halmstads webbplatser

Vikarierande kulturstödshandläggare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens verksamheter berikar människors liv genom bibliotek, mötesplatser för unga, konst och annan kulturverksamhet.

Halmstads kommun är utsedd till Årets kulturkommun 2023 för en långsiktig kulturpolitik som bidrar till livskvalitet, gemenskap, hälsa, välfärd och demokrati för alla invånare och besökare.

På kulturförvaltningen arbetar cirka 130 personer uppdelade på tre avdelningar: kultur och konst, biblioteken i Halmstad och förvaltningsstaben.

Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun och jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus och ansvarar för stödformer till kulturlivet samt kommunens medborgarservice

Arbetsuppgifter

Som kulturstödshandläggare kommer du att handlägga och administrera förvaltningens arbete med kulturstöd, omfattande registrering av inkomna ansökningar och redovisning. Du kommer att ha en coachande och rådgivande roll när du regelbundet träffar föreningar och kulturaktörer i Halmstad. Du kommer även att ingå i nätverk för medarbetare som arbetar med föreningsfrågor.

Tjänsten som kulturstödshandläggare ingår i ett litet team som har i uppdrag att hantera stöd till kulturlivet. Tjänsten ligger under enhet upplevelser som huserar i kulturhuset Najaden.

I rollen som kulturstödshandläggare ansvarar du för att det finns effektiva rutiner och processer för ett rättssäkert arbete med stöd till kulturlivet, samt säkerställer dess kontinuerliga utveckling.

Kvalifikationer

I ditt arbete är samarbete viktigt, men även förmågan att själv kunna driva och utföra arbetsuppgifter. Du har lätt för att skapa goda relationer både till kunder och arbetskamrater samt i de nätverk som du kommer att ingå i. När du informerar och kommunicerar med föreningar och kulturaktörer i Halmstad är du tydlig i din kommunikation med ett högt engagemang och du utstrålar trovärdighet. Du visar förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang.

Du som söker tjänsten har utbildning på akademisk nivå med inriktning kultur eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av kulturverksamhet, föreningsverksamhet och/eller annan ideell verksamhet. Du har även erfarenhet av handläggningsarbete och administration, inkluderat bland annat uppföljning/analysarbete, statistik, ekonomi och kommunikation.

Du har ett intresse av kulturpolitiska frågor, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt erfarenhet av att arbeta i digitala ärendesystem.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid 50
Tidsbegränsad till
2024-09-30
Tillträde
Tjänsten är ett vikariat med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-04-05
Ansök senast
2024-04-26

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C186735 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!